Site icon Virtono.ro Blog

Tutorial WordPress -Păstrarea WordPress in Siguranta

Acest tutorial face parte dintr-o serie de articole despre WordPress:

  1. Înțelegerea WordPress
  2. Instalarea și configurarea WordPress pe VPS cu Panou de Control (cPanel/Plesk)
  3. Instalarea manuală a WordPress pe un VPS
  4. Navigarea în tabloul de bord WordPress
  5. Publicarea conținutului
  6. Instalarea pluginurilor WordPress
  7. Instalarea temelor WordPress
  8. Optimizarea performanței WordPress
  9. Păstrarea WordPress în siguranță

Dacă ați urmat tutorialele anterioare, sper că v-ați achizitionat un VPS Virtono de încredere, fie KVM VPS, fie un Cloud VPS. Dacă nu, vă sugerez să sa il comandati chiar de aici.

În cele din urmă, pentru a avea un site WordPress eficient, trebuie să-i imbunatatiti securitatea. Pur și simplu, deoarece WordPress este cel mai cunoscut CMS de pe glob, este, de asemenea, si cel mai compromis.

Cu toate acestea, există câteva lucruri care pot fi făcute pentru a vă putea proteja site-ul web împotriva hackingului și a activităților rău intenționate .

Menținerea actualizarilor WordPress

Probabil că cei mai importanti indicatori pentru a avea un mediu protejat este actualizarea și utilizarea întotdeauna a celei mai recente ediții de WordPress,a temelor și pluginurilor.

Majoritatea actualizărilor includ ajustări de securitate, remedieri de vulnerabilitate și le împiedică să fie compromise versiuni ulterioare.

O practică obișnuită în rândul hackerilor este sa beneficiaze de pagini web care rulează o versiune învechită a WordPress cu o vulnerabilitate cunoscută.

În mod implicit, WordPress este actualizat automat la lansarea unei noi versiuni, insa cu toate acestea, nu întotdeauna  poate funcționa sau caracteristica ar putea fi dezactivată pentru unii utilizatori.

În general, când apare o versiune nouă de WordPress, o notificare va fi afișată în partea de sus a tabloului de bord. Puteți chiar să vă actualizați temele și pluginurile prin Tabloul de Bord -> secțiunea Actualizări.

Folosind nume de utilizator și parole unice

Administratorul poate fi colecția de nume de utilizator în mod implicit în fiecare instalare WordPress. Este foarte recomandat să îl îmbunătățiți, deoarece acesta va adăuga un nivel suplimentar de protecție la credentialele dvs. de conectare.

Imaginați-vă o situație în care cineva vă știe parola,insa cu toate acestea, nu are nicio idee despre numele de utilizator.

Rezultatul este că individul se va lupta în continuare să vă acceseze tabloul de bord, deoarece nu știe numele de utilizator. Renunțarea la calitatea de administrator ar putea face munca hackerului mai ușoară, prin urmare ar trebui schimbată.

Când stabiliți o parolă, asigurați-vă că includeți cifre, litere mari și simboluri speciale. Dacă întâmpinați dificultăți în memorarea tuturor parolelor, le puteți cumpăra folosind aplicatii precum Last Pass.

In acest fel nu veti mai fii nevoit sa memorati toate parolele,acesta memorandu-le pentru dumneavoastra.

Crearea copiilor de rezervă

Generarea copiilor de rezervă este o sarcină esențială pentru aproape orice site web. Nu numai că vă va spori securitatea, dar vă poate oferi și o metodă fiabilă de restaurare a site-ului dvs. în cazul unor erori sau probleme neașteptate.

Puteti face o copie de rezervă atat in mod manual dar si utilizand automatizarea. Procedura manuală ar presupune descărcarea documentelor și a bazei de date MySQL a unui site WordPress.

Cu toate acestea, în cazul în care faceți o mulțime de postări noi, ajustări sau gestionați mai multe site-uri web diferite, descărcarea manuală a fiecărui lucru de fiecare dată ar putea fi cu adevarat foarte complicat.

Mai mult, în zilele noastre, majoritatea companiilor de găzduire oferă backupuri automate ale conturilor. Ca măsură suplimentară de securitate, puteți utiliza pluginuri WordPress pentru a automatiza copiile de rezervă în mod regulat lunar, săptămânal sau zilnic.

Acestea vor economisi mult timp și, în plus, oferă posibilitatea de a stoca fișierele de rezervă WordPress și sursa de date într-o locație la distanță, cum ar fi DropBox. Puteți utiliza pluginuri precum:

Acestea sunt câteva dintre acțiunile de bază pe care le puteți asimila pentru crearea si gestionarea un site WordPress. 

Exit mobile version