Site icon Virtono.ro Blog

Tutorial WordPress – Înțelegerea WordPress

Tutorial Wordpress

Acest tutorial face parte dintr-o serie de articole despre WordPress:

  1. Înțelegerea WordPress
  2. Instalarea și configurarea WordPress pe VPS cu Panou de Control (cPanel/Plesk)
  3. Instalarea manuală a WordPress pe un VPS
  4. Navigarea în tabloul de bord WordPress
  5. Publicarea conținutului
  6. Instalarea pluginurilor WordPress
  7. Instalarea temelor WordPress
  8. Optimizarea performanței WordPress
  9. Păstrarea WordPress în siguranță

Vă sugerez să încercați aceste serii de tutoriale comandând Gazduire Web de aici sau un Cloud VPS de aici.

În acest tutorial WordPress, veți vedea tot ce aveți nevoie pentru a putea crea un site web cu WordPress. De la configurare până la copiile de rezervă- le-am acoperit pe toate.

Ce este WordPress?

WordPress a fost infiintat pe data 27 mai 2003. Fondatorii sunt Matt Mullenweg și Mike Small.

WordPress poate fi cunoscut ca un dispozitiv de construire a site-urilor online, open source, bazat pe limbaje de dezvoltare PHP și MySQL. În termeni mai complecși, este cunoscut ca un sistem de management al conținutului (CMS).

Când WordPress a fost lansat inițial, avea mulți utilizatori, dar pe măsură ce timpul a trecut a devenit cel mai mare și mai popular CMS de pe glob. Astăzi, WordPress alimentează aproximativ peste 75 de milioane de site-uri web.

Cercetările finalizate în 2020 demonstrează că acest sistem de gestionare a articolului poate fi utilizat de mult mai mult de 26% din cele 10 milioane de site-uri cu cele mai bune poziții.

Motivul din spatele popularității WordPress.

După ce ați aflat numărul mare de utilizatori pe care WordPress îi are, vă poate lăsa să vă întrebați, de ce este atât de popular?

Un sortiment de mai mulți factori ar trebui să fie luat în considerare. Punctul de vedere general este cu siguranță că WordPress poate fi un instrument de blog simplu, cu toate acestea, este mult mai mult decât atât.

Datorită faptului că WordPress este gratuit și este un proiect cu resurse deschise, acesta permite utilizatorului să își îmbunătățească și să editeze codul după bunul plac. În plus, oferă mii de pluginuri, stiluri, widgeturi și alte echipamente gratuite.

Toate aceste funcții vă permit să creați orice fel de site web, începând cu site-uri simple, site-uri web personale sau portofolii, de la magazinele electronice, bazele de înțelegere sau panourile de lucru.

Un alt factor este, de obicei, că WordPress este complet gratuit și acceptă toate sistemele de găzduire cu PHP și MySQL. În plus, acest CMS este actualizat continuu cu noi variante care îmbunătățesc protecția, includ funcții noi și îmbunătățesc eficiența.

Nu în ultimul rând, însă, WordPress are o comunitate mare cu forumuri dedicate și discuții pe mai multe site-uri web. Cantitatea de date disponibilă și un număr mare de tutoriale WordPress fac, de asemenea, WordPress printre cele mai ușor de utilizat sisteme de administrare a conținutului.

Ce este un CMS?

Un sistem de gestionare a conținutului sau CMS pe scurt este o aplicație cu capacitatea de a crea, modifica și publica articole digitale. În majoritatea cazurilor, suportă, de asemenea, mai mulți utilizatori, permițându-le să lucreze în colaborare.

De exemplu, în WordPress este posibil să se creeze mai mulți utilizatori administrativi, fiecare având privilegii diferite. Sistemele de gestionare a conținutului includ, de asemenea, caracteristici de text și formatare, posibilitatea de a încărca filme, fotografii, audio, hărți sau, de asemenea, propriul cod.

Un sistem de management al conținutului constă din două componente majore:

 

Alte caracteristici demne de menționat sunt:

 

 

WordPress.com vs. WordPress.org

WordPress.com și WordPress.org sunt două moduri de a găzdui un site WordPress.

Lucrul care variază în funcție de aceste două metode este gazda reală. Utilizând WordPress.org, puteți descărca scriptul gratuit și îl puteți găzdui singur pe o mașină locală sau cu un furnizor de servicii de găzduire (cum ar fi Virtono).

Pe de altă parte, WordPress.com se ocupă de toate acestea, găzduind site-ul pentru dvs. Nu trebuie să gestionați un server web, să plătiți pentru găzduire sau să descărcați software, cu toate acestea, anunțurile sunt dovedite pe site-ul dvs.

Atât WordPress.org, cât și WordPress.com au anumite avantaje și dezavantaje.

Dacă nu sunteți interesat să aveți propria găzduire sau să gestionați un server web, atunci WordPress.com poate fi calea de urmat.

Este gratuit și va fi creat rapid. De asemenea, veți avea diferite funcții și opțiuni pentru personalizarea site-ului dvs.

Cu toate acestea, vine cu dezavantaje. Site-ul dvs. web va include WordPress.com în adresa URL și nu veți putea încărca stiluri sau pluginuri personalizate.

De asemenea, nu va fi posibilă editarea sau modificarea codului PHP din spatele site-ului dvs.

Utilizarea unei versiuni auto-găzduite de la WordPress.org oferă mai multă flexibilitate și control asupra site-ului dvs. Veți putea să vă folosiți numele de domeniu personal, să încărcați modele, pluginuri și să le instalați.

De asemenea, veți avea acces la fișierele, baza de date și codul dvs. WordPress, ceea ce înseamnă că veți putea să le modificați după cum doriți. Cele mai populare și mai puternice site-uri WordPress sunt găzduite de sine, deoarece oferă o flexibilitate mai mare și capacitatea de a implementa eficiența, codul și proiectele personalizate.

În cele din urmă, în cazul în care WordPress nu este CMS pentru dvs. personal, deținerea propriului cont de găzduire vă va permite să testați alte sisteme de administrare a conținutului, cum ar fi Drupal sau Joomla.

Acest tutorial WordPress se va concentra pe versiunea WordPress auto-găzduită.

 

În continuare: Instalarea și configurarea WordPress pe VPS cu Panou de Control (cPanel/Plesk) sau Instalarea manuală a WordPress pe un VPS

 

Exit mobile version